Laidos presenteert

Transition – Zaterdag 1 juli 2023 om 20u in OC Eikenhove, Waregem

2023 wordt een bijzonder jaar voor Laidos. Na 36 jaar trouwe dienst geeft Marleen Annemans haar dirigeerstokje door aan Leen Van Hee. Dat moment willen we vieren met een dubbelconcert met beide dirigenten. Het concert wordt een terugblik op de hoogtepunten van Laidos en een volle start vooruit naar een mooie toekomst met het koor. We gaven het concert de titel TRANSITION om de overdracht van Marleen naar Leen in de verf te zetten.

Voor dit concert hebben we alle oud-leden van Laidos uitgenodigd om mee te komen zingen. Velen van hen hebben enthousiast gereageerd. Het wordt dus een blij weerzien en een onvergetelijke ervaring voor de koorleden en voor Marleen in het bijzonder. Samen brengen we de meest memorabele stukken uit de geschiedenis van Laidos.

Na het grote succes van de theatervoorstelling NAPOLEON ONGEHOORD komt er een nieuwe samenwerking tussen auteur-verteller Johan Op de Beeck, koor Laidos en barokensemble Musica Gloria. Samen brengen we DE ZONNEKONING ONGEZIEN over het levensverhaal van Lodewijk XIV. De première ging door op 6 november 2022 in De Bijloke Gent. Algemene leiding Ann Pareyn.

In het najaar van 2023 volgen er meer voorstellingen in diverse culturele centra in Vlaanderen. Je kan onderstaande data alvast in je agenda noteren. De ticketverkoop start wellicht tegen de zomer van 2023.

  • 18 oktober 2023 in Mechelen
  • 22 oktober 2023 in CC Leietheater, Deinze
  • 25 oktober 2023 in CC Westrand, Dilbeek
  • 28 oktober 2023 in CC ’t Schaliken, Herentals

Laidos werkt mee aan de uitvoering van CARMINA BURANA. Samen met de organiserende harmonie KHC uit Moorsele en 2 andere West-Vlaamse koren brengen wij deze bekende compositie van Carl Orff tot leven. De concerten zullen doorgaan op zaterdag 7 oktober en zondag 8 oktober 2023. De voorstellingen gaan door in CC Guldenberg in Wevelgem. De ticketverkoop start wellicht tegen de zomer van 2023.

Laidos projecten 2022

Eindelijk mogen we weer zingen, repeteren en concerteren! Na 2 moeilijke jaren zijn we ontzettend blij, zelfs OVER THE MOON blij dat het allemaal weer mag en kan. Het nieuwe concert werd een samenwerking tussen Laidos en kinder- en jeugdkoor Sjaloom. De concerten gingen door op 23 en 24 april 2022 in het Oblatenauditorium in Waregem.

Laidos projecten 2019

Op zondag 22 december nam Laidos deel aan SING FOR LIFE in Kortrijk. 12 uur lang werd de Sint-Michielskerk gevuld met gezang voor het goede doel. Naast Laidos en organiserend koor Alfabet gaven nog een 15-tal koren het beste van zichzelf.

Laidos dook opnieuw het theater in met NAPOLEON ONGEHOORD, een productie van Ann Pareyn en Johan Op De Beeck. Johan vertelt in zijn eigen meeslepende en gepassioneerde stijl het levensverhaal van Napoleon Bonaparte. Het verhaal werd muzikaal geïllustreerd door werk uit Napoleons tijd: Haydn en de Eroica van Beethoven passeerden de revue, maar ook originele soldatenliederen, Weense walsen van Honegger en de oorspronkelijke muziek van de kroning van Napoleon. Dit muzikale luik werd gebracht door operazangers, koor en symfonieorkest.

Tussen september 2019 en november 2021 brachten we 9 uitvoeringen in diverse Vlaamse cultuurcentra. Vanaf de première in de Gentse Handelsbeurs tot de laatste “thuismatches” in Deinze en Gent en de zongen we de pannen van het dak. Het publiek was telkens laaiend enthousiast over het project en de muziek!

Laidos liet zich inspireren door enkele hedendaagse Scandinavische componisten en koos het thema NORTHERN NIGHTS voor haar juniconcert.

Bekoorlijke, melancholische en hartverwarmende muziek over het Hoge Noorden, over de sterrennacht en over slapengaan.

Muzikale leiding: Maxim Colpaert

Laidos projecten 2015-2018