Laidos presenteert

In het najaar van 2024 hernemen we The Armed Man in samenwerking met de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia uit Gullegem en enkele andere koren. Uitvoering op zondag 10 november in Wevelgem. Meer info volgt binnenkort.

Laidos projecten 2024

OXALIS TRIANGULARIS werd het eerste grote project van Laidos in 2024. De botanici onder ons weten dat Oxalis triangularis ook wel bekend staat als “geluksklaver”. De paarse, driehoekige bladeren lijken op kleine, fladderende vlinders. Meer inspiratie had dirigente Leen Van Hee niet nodig om een nieuw concertprogramma samen te stellen.
Het concert ging door op zondag 24 maart 2024 om 14u30 in de kerk van Nieuwenhove (Oblatenstraat, Waregem).

Laidos projecten 2023

Na het grote succes van de theatervoorstelling NAPOLEON ONGEHOORD ontstond er een nieuwe samenwerking tussen auteur-verteller Johan Op de Beeck, koor Laidos en een ad-hoc barokensemble. Onder de algemene leiding van Ann Pareyn brachten we DE ZONNEKONING ONGEZIEN over het levensverhaal van Lodewijk XIV. De première ging door op 6 november 2022 in De Bijloke Gent. In het najaar van 2023 volgden er meer voorstellingen in diverse culturele centra in Vlaanderen.

  • 6 november 2022 in De Bijloke Gent
  • 18 oktober 2023 in Stadsschouwburg, Mechelen (geannuleerd)
  • 22 oktober 2023 in CC Leietheater, Deinze
  • 25 oktober 2023 in CC Westrand, Dilbeek
  • 28 oktober 2023 in CC ’t Schaliken, Herentals

Laidos werkte mee aan de uitvoering van CARMINA BURANA. Samen met de organiserende harmonie KHC uit Moorsele en 2 andere West-Vlaamse koren brachten we deze bekende compositie van Carl Orff tot leven. De voorstellingen gingen door op zaterdag 7 oktober en zondag 8 oktober 2023 in CC Guldenberg in Wevelgem.

Transition – Zaterdag 1 juli 2023 om 20u in OC Eikenhove, Waregem

2023 wordt een bijzonder jaar voor Laidos. Na 36 jaar trouwe dienst gaf Marleen Annemans haar dirigeerstokje door aan Leen Van Hee. Dat moment vierden we met een dubbelconcert met beide dirigenten. Het concert werd een terugblik op de hoogtepunten van Laidos en een volle start vooruit naar een mooie toekomst met het koor. We gaven het concert de titel TRANSITION om de overdracht van Marleen naar Leen in de verf te zetten.

Voor dit concert hebben we alle oud-leden van Laidos uitgenodigd om mee te komen zingen. Velen van hen hebben enthousiast gereageerd. Het werd dus ook een blij weerzien en een onvergetelijke ervaring voor de koorleden en voor Marleen in het bijzonder. Samen brachten we de meest memorabele stukken uit de geschiedenis van Laidos.

Laidos projecten 2022

Eindelijk mogen we weer zingen, repeteren en concerteren! Na 2 moeilijke jaren zijn we ontzettend blij, zelfs OVER THE MOON blij dat het allemaal weer mag en kan. Het nieuwe concert werd een samenwerking tussen Laidos en kinder- en jeugdkoor Sjaloom. De concerten gingen door op 23 en 24 april 2022 in het Oblatenauditorium in Waregem.

Laidos projecten 2019

Op zondag 22 december nam Laidos deel aan SING FOR LIFE in Kortrijk. 12 uur lang werd de Sint-Michielskerk gevuld met gezang voor het goede doel. Naast Laidos en organiserend koor Alfabet gaven nog een 15-tal koren het beste van zichzelf.

Laidos dook opnieuw het theater in met NAPOLEON ONGEHOORD, een productie van Ann Pareyn en Johan Op De Beeck. Johan vertelt in zijn eigen meeslepende en gepassioneerde stijl het levensverhaal van Napoleon Bonaparte. Het verhaal werd muzikaal geïllustreerd door werk uit Napoleons tijd: Haydn en de Eroica van Beethoven passeerden de revue, maar ook originele soldatenliederen, Weense walsen van Honegger en de oorspronkelijke muziek van de kroning van Napoleon. Dit muzikale luik werd gebracht door operazangers, koor en symfonieorkest.

Tussen september 2019 en november 2021 brachten we 9 uitvoeringen in diverse Vlaamse cultuurcentra. Vanaf de première in de Gentse Handelsbeurs tot de laatste “thuismatches” in Deinze en Gent en de zongen we de pannen van het dak. Het publiek was telkens laaiend enthousiast over het project en de muziek!

Laidos liet zich inspireren door enkele hedendaagse Scandinavische componisten en koos het thema NORTHERN NIGHTS voor haar juniconcert.

Bekoorlijke, melancholische en hartverwarmende muziek over het Hoge Noorden, over de sterrennacht en over slapengaan.

Muzikale leiding: Maxim Colpaert

Laidos projecten 2015-2018