Laidos presenteert

Na het grote succes van de theatervoorstelling NAPOLEON ONGEHOORD komt er een nieuwe samenwerking tussen auteur-verteller Johan Op de Beeck, koor Laidos en barokensemble Musica Gloria. Samen brengen we DE ZONNEKONING ONGEZIEN over het levensverhaal van Lodewijk XIV. De première ging door op 6 november 2022 in De Bijloke Gent. Algemene leiding Ann Pareyn.

In het najaar van 2023 volgen er meer voorstellingen in diverse culturele centra in Vlaanderen.
Meer info volgt binnenkort.

Laidos werkt mee aan de uitvoering van CARMINA BURANA. Samen met de organiserende harmonie KHC uit Moorsele en 2 andere West-Vlaamse koren brengen wij deze bekende compositie van Carl Orff tot leven. De concerten zullen doorgaan op zaterdag 7 oktober en zondag 8 oktober 2023. Binnenkort meer info!

Eind 2023 wordt A SYMPHONY OF TREES van componist Piet Swerts in de Sint-Maartenskathedraal in Ieper opgevoerd als slotakkoord van het Feniks project over de wederopbouw van de Westhoek na de Eerste Wereldoorlog. A Symphony of Trees werd gecomponeerd door Piet Swerts als hommage aan de stad Ieper en dichter componist Ivor Gurney. De Britse soldaat, dichter en componist Ivor Gurney was diep geschokt door de totale vernieling van de natuur door de Eerste Wereldoorlog en schreef over de dorre, verminkte bomen als een symbool voor het menselijk lijden. De bomen groeiden terug, net als het heropgebouwde Ieper, als blijvende getuigen van de gruwelen van een wereldoorlog.

De uitvoerders van dit magistrale werk zijn Koninklijke Harmonie Ypriana o.l.v. Nico Logghe, solisten Thomas Blondelle en Lee Bisset en een groot koor met ruim 200 zangers van Con Cuore (Waregem), deChorale (Antwerpen), Het Iepers Kamerkoor (Ieper), Kinderkoor dé Academie Ieper, Laidos (Waregem), Qui Vive (Desselgem).

Ticketverkoop zal gebeuren via CC Perron in Ieper.

Laidos projecten 2022

Eindelijk mogen we weer zingen, repeteren en concerteren! Na 2 moeilijke jaren zijn we ontzettend blij, zelfs OVER THE MOON blij dat het allemaal weer mag en kan. Het nieuwe concert werd een samenwerking tussen Laidos en kinder- en jeugdkoor Sjaloom. De concerten gingen door op 23 en 24 april 2022 in het Oblatenauditorium in Waregem.

Laidos projecten 2019

Op zondag 22 december nam Laidos deel aan SING FOR LIFE in Kortrijk. 12 uur lang werd de Sint-Michielskerk gevuld met gezang voor het goede doel. Naast Laidos en organiserend koor Alfabet gaven nog een 15-tal koren het beste van zichzelf.

Laidos dook opnieuw het theater in met NAPOLEON ONGEHOORD, een productie van Ann Pareyn en Johan Op De Beeck. Johan vertelt in zijn eigen meeslepende en gepassioneerde stijl het levensverhaal van Napoleon Bonaparte. Het verhaal werd muzikaal geïllustreerd door werk uit Napoleons tijd: Haydn en de Eroica van Beethoven passeerden de revue, maar ook originele soldatenliederen, Weense walsen van Honegger en de oorspronkelijke muziek van de kroning van Napoleon. Dit muzikale luik werd gebracht door operazangers, koor en symfonieorkest.

Tussen september 2019 en november 2021 brachten we 9 uitvoeringen in diverse Vlaamse cultuurcentra. Vanaf de première in de Gentse Handelsbeurs tot de laatste “thuismatches” in Deinze en Gent en de zongen we de pannen van het dak. Het publiek was telkens laaiend enthousiast over het project en de muziek!

Laidos liet zich inspireren door enkele hedendaagse Scandinavische componisten en koos het thema NORTHERN NIGHTS voor haar juniconcert.

Bekoorlijke, melancholische en hartverwarmende muziek over het Hoge Noorden, over de sterrennacht en over slapengaan.

Muzikale leiding: Maxim Colpaert

Laidos projecten 2015-2018