Oxalis Triangularis – 24 maart 2024

Over The Moon – 23 en 24 april 2022

Na 2 moeilijke jaren met weinig of geen repetities of concerten waren we razend blij – Over The Moon blij – dat het eindelijk wél weer mocht. Op 23 en 24 april 2022 organiseerde Laidos 2 concerten in samenwerking met jeugdkoor Sjaloom en gelegenheidskoor VOKO. Voor Sjaloom en VOKO was dit het ideale try-outconcert voor hun deelname aan het Europees Muziekfestival voor de Jeugd (mei 2022). De 3 koren brachten een gevarieerd programma en weekten daarbij heel wat emoties los bij het publiek. Voor Laidos was het tevens de gelegenheid om het nieuwe kooruniform voor te stellen. Op naar meer van dat!

© Laura Platteau

Bassendag – 16 april 2022

Elk jaar krijgt een stemgroep de eer om een uitstap te organiseren voor alle leden. Na 2 jaar uitstel door “je-weet-wel” was het in april 2022 eindelijk zover. Laidos trok een hele dag naar Ouderaarde voor een dag vol verrassende activiteiten. We maakten kennis met Citygolf: veel tevergeefs proberen op het balletje te mikken, veel putjes maken in het gras, veel verloren balletjes zoeken in het struikgewas en vooral heel veel schaterlachen. Na een deugddoende lunch trokken we naar de Sint-Walburgakerk voor een leerrijke rondleiding met weetjes over de kerk en de twee orgels. We konden er ook een korte repetitie houden ter voorbereiding van ons concert de week nadien. Daarna stond er nog een bezoek aan brouwerij Liefmans op het programma: een duik in de geschiedenis van de stad en haar brouwverleden, veel interessante weetjes en natuurlijk ook een kleine degustatie van de befaamde Liefmansbieren. Afsluiten deden we met een gezellige barbecue aan het Donkmeer. De sopranen zullen volgend jaar uit hun pijp mogen komen om deze fijne dag te overtreffen!

Koor zkt mannen

Ben je een klinkende tenor of een warme bas? Wil je je zangtalent ook buiten de douche laten horen? Heb je altijd al in een koor willen zingen? Dan ben jij de man die we zoeken! KOOR LAIDOS zoekt enthousiaste mannen om de groep te vervoegen. Enige muzikale voorkennis en/of koorervaring is wenselijk. We repeteren elke zaterdag van 17 tot 19u in Waregem. Tijdens de repetities is er kinderopvang voorzien. Stuur vandaag nog een bericht en zing binnenkort met ons mee!

Koor zkt.mp4 from Webteam Laidos on Vimeo.

Napoleon Ongehoord 2019-2022

Halfweg september 2019: de laatste rechte lijn naar de première van Napoleon Ongehoord. Op de generale repetitie vielen alle puzzelstukken in elkaar: de verhalen van Johan en de passende muziek van Spumanti, Laidos en solisten Charlotte en Charles werden één. Met de laatste tips van dirigent Ann en regisseur Griet zijn we er helemaal klaar voor. De première was dan ook een groot succes. Voor een uitverkochte Handelsbeurs speelden en zongen we de pannen van het dak. Het publiek was laaiend enthousiast.

Start van het nieuwe werkjaar 2019-2020

En we zijn weer vertrokken! Eind augustus hernamen we vol enthousiasme de repetities voor de theatertournee Napoleon Ongehoord.

Northern Nights 8 juni 2019

Laidos liet zich inspireren door enkele hedendaagse Scandinavische componisten en koos het thema “Northern Nights” voor haar lenteconcert. Bekoorlijke, melancholische en hartverwarmende muziek over het Hoge Noorden, over de sterrennacht en over slapengaan. Het werd een bijzonder sfeervol concert in een uitverkochte Sint-Bavokerk. Samen met interim-dirigent Maxim Colpaert liet Laidos het publiek wegdromen bij de wiegeliedjes, de odes aan de nacht en een overtuigende zoektocht naar morgenochtend.

Met dank aan Geert Lisabeth voor de foto’s.
Alle beeldmateriaal is eigendom van Laidos vzw en mag niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd of gepubliceerd worden.

Concert en Laidosuitstap 28 april 2019

Laidos werd door het Kortrijkse kamerorkest Musamis uitgenodigd om Bohemian Rhapsody mee te zingen op hun concert Musamis at the Movies. Na een wervelend aperitiefconcert vol filmische melodieën trokken we de stad in voor een leuke namiddag. Samen met een gids wandelden we langs het vernieuwde stadscentrum, oude en moderne architectuur, de verlaagde Leieboorden en de nieuwe bruggen over de Leie.

Alle beeldmateriaal is eigendom van Laidos vzw en mag niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd of gepubliceerd worden.

Laidos leden en bestuur

Alle beeldmateriaal is eigendom van Laidos vzw en mag niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd of gepubliceerd worden.